Російські окупанти планують перейменувати місто Маріуполь під час псевдореферендуму. Що про це відомо.

Такою інсайдерською інформацією поділився радник мера міста Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі, де регулярно повідомляє про головні події у тимчасово окупованому Маріуполі.

Наразі росіяни фантазують про проведення референдуму, і він на їхню думку має відбутися ближче до осені. Там же вони не лише хочуть "узаконити свою владу", а й перейменувати населений пункт на Жданів.

"В інтерв'ю окупантам керівник ветеранського руху окупації Афганістану Василь Туряниця сказав, що разом із псевдореферендумом розглядають питання перейменування Маріуполя на Жданів", - повідомив Петро Андрющенко.

Замість того, щоб займатися справді важливими питаннями, щоб налагодити життя місцевих громадян, вони страждають на неробство.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Варто зазначити, що місто Маріуполь носило назву Жданів з 1948 по 1989 рік. Це на честь радянського партійного та державного діяча. 13 січня 1989 року місту на прохання його мешканців повернули історичну назву – Маріуполь.

Маріуполь, фото: скріншот з відео

Зараз "місцева влада" дає жителям воду, яку небезпечно пити. Набирають її у місцевих річках, і її вживання може призвести до смерті. Очевидно, цього вони й домагаються.

Також у місті перестали видавати гуманітарну допомогу в режимі живої черги, що викликало невдоволення мешканців Маріуполя. Багато хто переживає, що може залишитися не лише без води, а й без їжі.

Маріуполь, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що ФСБ доклалася до всіх терактів, які відбувалися в Україні, — екс-агент Олександр Лісенков.

Раніше повідомлялося, що десантники ЗСУ безперервно знищують техніку ворога на Донеччині, вежі розлітаються разом із окупантами — рахунок йде на десятки

Також, російський військовий КАМАЗ розчавив дитину та двох дорослих .