Україна незабаром отримає від литовських партнерів близько 110 антидронової зброї EDM4S Sky Wiper. Вони допоможуть зламати плани росіян.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Литва одна з тих, хто від початку російської агресії підтримує Україну. Незабаром на фронт прибудуть 110 антидронових рушниць EDM4S Sky Wipers, які вже готові боротися з окупантами. Вони призначені для того, щоб збивати ворожі безпілотники.

"Литовці передадуть Україні 110 антидронових комплексів EDM4S Sky Wipers. Їхня ціна – 1,5 мільйона євро", – йдеться у повідомленні. Вже відомо про те, що їх буде розподілено між 35 військовими підрозділами нашої країни.

При цьому, що найголовніше, не доведеться витрачати час для того, щоб їх освоїти. Він запускається лише з одного натискання кнопки, і ефективний цей комплекс проти невеликих дронів, які постійно запускають росіяни.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Показати ще

Дрони над Маріуполем, скріншот: Facebook

До речі, він стріляє не снарядами, як ви могли подумати, а радіосигналами. Тобто сигнал управління, відео і навігація ворожого Дрона пригнічується.

Комплекс EDM4S складається з корпусу рушниці, антен, РЧ модулів, акумуляторів та прицілу. Його вага складає 6 кг.

Така допомога дуже вчасно прийшла, адже росіяни активізувалися в Херсонському напрямку на тлі новин про швидкий контрнаступ ЗСУ. Це допоможе незабаром перемогти росіян, і на наші землі знову прийде світ.

Нагадаємо, що світові лідери розпочали найнапруженішу боротьбу з часів холодної війни: Африці потрібно вибрати між Заходом та Росії.

Раніше повідомлялося, що День Незалежності 2022: астролог повідала, до чого готуватися українцям і хто у найбільшій небезпеці

Також військовий експерт прокоментував нові удари окупантів з Білорусі та дефіцит тактичних ракет.