На Запорізькій атомній електростанції в окупованому Енергодарі помічено підозрілу активність російських солдатів. Українське джерело "The Insider" стверджує, що на територію АЕС заїжджають ворожі військові вантажівки, а загарбники розвантажують невідомий вантаж.

За даними видання, колона військових машин прибула на територію АЕС 2 серпня і окупанти, ймовірно, замінували машинну залу першого енергоблоку вибухівкою.

Запорізька АЕС, фото із вільних джерел

За словами ще одного джерела, на території АЕС знаходяться близько 500 російських солдатів і військова техніка, у тому числі БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки, а територія навколо станції замінована ворожими військами.

А ще поблизу села Водяне біля АЕС знаходяться батареї ГРАДів, а міни та боєкомплект окупанти зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків, під естакадами, причому частина боєкомплекту навіть усередині енергоблоку.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Є ймовірність того, що під час відступу ворог захоче "спалити за собою всі мости", тож історія з Чорнобилем може повторитися, внаслідок чого під загрозою буде не лише Україна, а й кілька європейських країн.

Керував захопленням генерал-майор Олексій Домбровський, але після командування передали генерал-майору РХБЗ ЗС РФ Валерію Васильєву.

Окупанти. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, росіяни розпочали новий етап війни, і намагаються посіяти панічні настрої: українців закликали дотримуватись інформаційної гігієни.

Як повідомляв Знай.ua, пропагандист закликав до біологічного знищення українців: такого соромилися навіть фашисти.

Також портал Знай.ua писав, мрія українців №1: військовий експерт назвав зброю, яка зможе знищити Кримський міст