Стала відома історія того, як українець урятував корову унікальної породи від російської агресії на Київщині. Не міг спокійно дивитись на те, як вона страждає.

Про це розповів мешканець села Северинівка, що у Бучанському районі Київської області. Він повернувся додому 2 квітня, коли росіяни вже покинули цю територію, і залишили по собі суцільний безлад.

Нікого тоді ще не було практично у місті, і виглядали вулиці дуже страшно, ніби після якогось апокаліпсису.

Сіра українська корова, фото: скріншот з відео

До війни він мав невелике господарство, і разом із сусідом вони тримали корів, яким також дісталося від російських нелюдів.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Дві корови треба було рятувати, бо одна вже лежала повністю на землі, не рухалася. Три уламки перебили всі ноги, довелося застрелити. Це взагалі унікальні корови – це українська сіра порода" – розповідає Петро.

Другу вдалося врятувати і саме про неї чоловік розповів.

Вони з сусідом раптово вирішили почати відновленням цього виду корів, і лише у грудні місяці привозили до них бика із заповідника Асканія-Нова, щоб той "покрив" їх. Уже у вересні у тієї, що вижила, має з'явитися маленьке теля.

Сіра українська корова, фото: скріншот з відео

Зараз тварина перебуває у Житомирській області, і Петро незважаючи на поради багатьох, вирішив боротися за неї до останнього. Крім того, лікарі встановили корові апарат Ілізарова, який їй украй допоміг. Зараз із нею все вже добре.

Завдяки таким людям як Петро цей унікальний вид корів буде збережено, адже він не шукає легких шляхів, і готовий боротися.

Нагадаємо, що ворог хотів зайняти українські позиції, натомість посів місце у пакеті: особливості роботи снайперів ЗСУ

Раніше повідомлялося, що ювелірна робота ЗСУ на Херсонському напрямку зробила росіян уразливими: залишилися без залізничного сполучення до Криму

Також, путін вже не той? Кирило Буданов розповів, чи справді росією керують двійники диктатора