Щодня в Україні з'являється все більше озброєння та техніки, яку нам постачають західні партнери. Цього разу мова йшла про командирську машину управління AHS Krab.

Як виявилось, окрім польських самохідних гармат "Краб", у них є ще й така бронетехніка. Зроблено її начебто з переобладнаної МТ-ЛБ(У), проте змін тут настільки багато, що можна вважати це окремим продуктом.

Машина дає батареї можливість переміщатися до певного пункту, і командир зазначив, що це в рази полегшує виконання бойових завдань.

AHS Krab, фото: АрмiяInform

"Якщо раніше вся батарея була зав'язана на одну бусоль, і інтервал між гарматами міг бути, наприклад, сто метрів, то тепер він може досягати навіть кілометр-півтора - щоб добивав зв'язок з гарматою. Так що я можу давати вогневі завдання як на батарею в загалом, так і на кожну гармату окремо" – зазначає офіцер.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Комплекс показує себе винятково з гарного боку. З моменту, як наші ЗСУ їх отримали, вони начебто вийшли на новий рівень. Все обладнано найсучаснішими засобами. Є і GPS-навігатор і комп'ютер, до якого прив'язані всі машини.

AHS Krab, фото: АрмiяInform

Ця техніка набагато краща за ту, що в нас було раніше, і на голову вище за ту, що є у росіян. Зразки озброєння, які ми використовували досі також ефективні, і ми на них працюємо, але це зовсім інший рівень, і навіть порівнювати їх недоцільно. Це новий етап у озброєнні наших ЗСУ ” – підсумував командир батареї на ім'я Сергій.

ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Bayraktar отримає український дух: легендарні безпілотники виготовлятимуть прямо у нас

Раніше повідомлялося, що росія використала половину своїх військових ресурсів, а загальну мобілізацію боїться — чи ще довго вистачить .

Також, за п'ять місяців війни в Росії довелося шукати 16 додаткових генералів, частину усунув путін, частину - ЗСУ