Стало відомо, що війна в Україні стала токсичною в прямому розумінні для всього світу. Людям доведеться через росіян справлятися із наслідками ще десятки років.

Про це йдеться у новому дослідженні попередньої оцінки впливу війни в Україні на екологічну обстановку, проведеному програмою ООН з довкілля (ЮНЕП) та її партнерськими організаціями.

Будь-яка війна не приносить нічого доброго, а тим більше коли ведеш її з державою, якій цілком начхати на будь-які закони.

Руйнування, фото: скріншот з відео

Нещодавно експерти ЮНЕП приїжджали в Україну для того, щоб ознайомитися з ситуацією, і за їхніми словами, наступне покоління українців ризикує прожити життя з "токсичною спадщиною".

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Збитки було завдано багатьом областям, і це, найімовірніше, продовжуватиметься надалі, доки російські окупанти не будуть вигнані з нашої землі.

Зруйнований будинок у Харкові, фото: Telegram Харків зараз

"Йдеться, зокрема, про інциденти на атомних електростанціях, на об'єктах енергетичної інфраструктури, включаючи резервуари для зберігання нафти, нафтопереробні заводи, бурові платформи, газові об'єкти та розподільчі трубопроводи, шахти та промислові об'єкти, а також підприємства агропромислового комплексу", - сказано у повідомленні.

Також, величезних збитків завдано інфраструктурі водопостачання, очисним та каналізаційним спорудам. У багатьох містах, де зруйновані цілі будівлі, разом із сміттям можуть знаходити небезпечні матеріали, наприклад, як азбест.

Руйнування, фото: скріншот з відео

Застосування зброї забруднює довкілля у густонаселених пунктах, а це впливатиме на якість життя майбутніх поколінь. Потрібно терміново зупинити цю кровопролитну війну, доки не стало надто пізно. Окупанти здатні на все.

Зруйнований Маріуполь. Фото: Youtube

Нагадаємо, що ракетоносець путіна спровокував моторошну аварію: тиснув "своїх" прямо на дорозі .

Раніше повідомлялося, що на Київщині врятували унікальну корову після втечі рашистів: змогли повернути до життя і стане щасливою мамою

Також, окупантам настав час готувати план втечі: військовий експерт назвав місто, яке ЗСУ звільнять першим - і це не Херсон