Стало відомо про те, що в Узбекистані почали загрожувати в'язницею співвітчизникам, які зберуться поїхати воювати проти України, проте діаспора з Росії все ще хоче їхати.

Про це повідомляють пропагандистські засоби масової інформації, посилаючись на заяву посольства Узбекистану у Росії.

Справа в тому, що лідери узбецької діаспори, які мешкають у країні-агресорі, закликали своїх співвітчизників поїхати воювати в Україну, однак у посольстві різко негативно відреагували на це.

Їм нагадали, що за законами країни найманців чекає кримінальна відповідальність, тож краще цього не робити.

Почалося все із заклику голови правління регіональної громадської організації "Товариство центральної Азії узбеків Пермського краю" Джахонгіра Джалолова. Він вважає, що Узбекистан зобов'язаний допомогти росії воювати з українцями, адже вони мешкають на їхній території. Або ж, як сказав чоловік - "виправдати хліб, який їмо".

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Ця новина швидко поширилася мережею, і дійшла навіть до посольства Узбекистану в Росії. Там засудили таке рішення і виступили з попередженням про кримінальну відповідальність за участь у війні на боці іншої держави. Нікому не радять наражатись на провокації, інакше це може вкрай погано закінчитися.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Справа в тому, що за законами країни участь у збройних конфліктах на території інших держав - це кримінальний злочин. Тому попереджають, що до відповідальності буде притягнуто всіх осіб, які поїдуть воювати.

Це сильно ламає плани Кремля, і Узбекистан подає добрий приклад іншим країнам. Путіну незабаром доведеться розраховувати виключно на свої сили, а їх лишилося не так багато.

Російський окупант, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що в окупантів істерика: дрони потрапляють у "яблучко", перетворюючи ворогів на "добрих росіян"

Раніше повідомлялося, що росія використала половину своїх військових ресурсів, а загальну мобілізацію боїться — чи ще довго вистачить

Також, російські ліси горять нещадним вогнем, і до кремля недалеко: люди задихаються від диму, площа пожеж - до 83 тис. га