Щодня запаси озброєння та техніки у Збройних сил України поповнюються завдяки західним партнерам. Це допомагає нам боротися із російською агресією.

Про один із таких комплексів розповіли на сторінці Оперативного командування "Південь" у соціальній мережі Facebook . Йдеться про AN/TPQ-49, які допомагають визначати позиції, де знаходиться російська артилерія.

Справа в тому, що для успішного придушення ворожої артилерії потрібно постійно вести контрбатарейну боротьбу, але це не так просто без спеціального обладнання. Саме з цим нам вирішили допомогти американці. Цей комплекс допомагають з величезною точністю вказати українським захисникам на те, де розташовані російські гармати і міномети.

Перші радари AN/TPQ-49 та AN/TPQ-36 були передані Україні ще у 2016 році, проте з початком повномасштабної війни Росії проти України їх знадобилося набагато більше, з чим партнери нам і допомогли.

Головною їх перевагою є вага, точність і, звичайно ж, мобільність.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

"Вони встановлюються на автомобілі пікапи без причепів і не потребують під час розгортання установки на землю. При такій же мобільності та швидкості виявлення до 10 цілей вони відіграють значну роль у придушенні російської артилерії на лінії зіткнення. Радіолокатор AN/TPQ-49 встановлюється на автомобіль, має генератор змінного струму потужністю 5 кВт і точно передає координати російської артилерії на планшет оператора на дальності до 20 км.

Нагадаємо, що ракетоносець путіна спровокував моторошну аварію: тиснув "своїх" прямо на дорозі .

Раніше повідомлялося, що на Київщині врятували унікальну корову після втечі рашистів: змогли повернути до життя і стане щасливою мамою

Також, окупантам настав час готувати план втечі: військовий експерт назвав місто, яке ЗСУ звільнять першим - і це не Херсон