Українці продовжують отримувати дедалі більше озброєння та техніки від західних партнерів. Тепер на дорогах країни помічені бронеавтомобілі MaxxPro.

Ролик почали поширювати мережею, і в якій області саме їх помітили - невідомо. Також, немає інформації щодо того, куди вони вирушають.

Усього було помічено щонайменше 19 автомобілів від американської компанії Navistar International.

З такою технікою ми зможемо вигнати російських окупантів із наших земель ще швидше, адже найімовірніше військові вже отримали ці бронеавтомобілі.

Варто зазначити, що ця техніка вже добре себе показала на полі бою. Американці створили їх спеціально для військової операції в Іраку, щоб захистити своїх солдатів від кустарних мін та інших вибухових пристроїв.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Вони були використані ще в 2007 році, коли тривала війна в Іраку. Бронетехніка, яка була на озброєнні в американців, до цього не підходила через свою вразливість, і саме тому було прийнято рішення зайнятися новою розробкою.

Вартість одного приблизно 550 тисяч доларів та екіпаж усередині може залишитися неушкодженим навіть після підриву міни до 7 кг у тротиловому еквіваленті. Сам автомобіль також залишається практично неушкодженим.

ЗСУ. Фото: скрін youtube

Конструкція особлива, оскільки захищена корпусом з В-подібним дном монтується на незахищеному шасі.

Екіпаж MaxxPro в основному становить 3-7 осіб, проте число може змінюватись в залежності від модифікації автомобіля.

Нагадаємо, що воїни ЗСУ зібрали з трофейної російської техніки унікальну артустановку: ефективно "гасить" окупантів на передовій

Раніше повідомлялося, що злетіла на повітря база елітних вагнерівців у Попасній: кажуть, що утилізовано самого Пригожина

Також Андрій Єрмак розкрив п'ять головних кроків для перемоги України над окупантами: знищать економіку та армію Росії