Стало відомо про те, де в Україні на сьогоднішній день виявилося найбільше зрадників. Колаборанти, які продовжують розхитувати та дестабілізувати ситуацію в країні.

Про це повідомила прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Олена Матвєєва.

Статистика показала, що найбільше колаборантів було виявлено у Луганській області. Вони хотіли бути поруч із росією, і тому розпочали співпрацю. Також велика ймовірність того, що все робиться заради грошей. На другому місці опинилася Херсонська область, а замкнула трійку українська столиця – Київ.

Арешт колаборанта. Фото: скриншот з відео СБУ

"Трохи статистики по областях саме з колабораційної діяльності. Найбільше зареєстровано в ЄРДР за статтею 111-1 ККУ слідчими підрозділами в Луганській області – 174 випадки, Херсонській – 140, місто Київ – 118, Донецькій – 106, Київській – 84, Житомирській – 73 , Сумській – 66, Запорізькій – 64", – перерахувала вона.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Колаборанти, фото: вільне джерело

Також з українцями поділилися кількома фактами їхньої діяльності, яка була зафіксована співробітниками правоохоронних органів. Наприклад, було повідомлено про підозру двом чоловікам, що під час захоплення окупантами Київської області розпочали співпрацю з російським керівництвом. Вони отримували від них гуманітарну допомогу, після чого почали розповсюджувати її серед місцевих мешканців. Також вони передали всю документацію про військових, які брали участь в ООС та АТО.

сепаратисти на Донбасі, фото: ТСН

"Ще один випадок було внесено до ЄРДР – щодо того, що на тимчасово окупованій території Херсонської області жінка почала співпрацювати з окупантами та погодилася стати адміністратором так званого "ТРК Таврія". До окупації це був телеканал UA: Херсон", – зазначила Матвєєва.

Нагадаємо, що литовський депутат потроїв росіян, які бажають отримати туристичну візу

Раніше повідомлялося, що таролог передбачила упадницькі настрої в Кремлі, у путіна залишилося кілька провальних сценаріїв

Також, Лукашенко за прикладом путіна набирає до армії неповнолітніх випускників: зі шкільного двору одразу в Україну