Бойові танки російської армії через шість місяців війни стали вкрай виснажені, а екіпажу не вистачає дисципліни та досвіду.

Про це повідомили фахівці з британської розвідки. Опубліковано дані на сторінці Міністерства оборони Великобританії в соціальній мережі Twitter .

Всі ці невдачі є вкрай плачевними для путіна, адже через це суттєво знизилася ефективність окупантських військ. До речі, фахівці провели аналогію з війною у Чечні.

"Сильне виснаження російських основних бойових танків в Україні, ймовірно, частково пов'язане з тим, що Росія не змогла встановити і належним чином застосувати відповідну динамічну броню (ERA). При правильному використанні ERA знижує ефективність вхідних снарядів, перш ніж вони потраплять у танк. Це свідчить про те, що російські сили не виправили культуру поганого використання ERA, яка бере свій початок із Першої чеченської війни 1994 року", - йдеться в повідомленні.

Очевидно, росіянам недостатньо навченості, і в майбутньому це безумовно не зміниться.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Ці недоліки найчастіше призводять до поширених випадків катапультованої вежі, і все це задокументували на відео українські очевидці. Чергові новини, які позитивно впливають на роботу ЗСУ.

Британська розвідка, фото: Twitter

"Ці недоліки, ймовірно, сприяють поширеним випадкам катапультування вежі, які добре задокументовані на відео очевидців з України. Під час війни російські командири не змогли забезпечити бойову дисципліну на належному рівні, наприклад застосувати ERA. Кумулятивний ефект цих невдач, ймовірно, є суттєвим фактором низької ефективності російських сил", - додали у відомстві.

Розбита техніка окупантів. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що провокаторка показала "вареник", щоб увібрати погрози через війну в Україні

Раніше повідомлялося, що Кремль під загрозою в'язниці та тортур збирає "добровольців" для війни в Україні

Також, Валерій Залужний навів плачевну статистику російських злочинів: 40-60 тисяч снарядів по людях на день