Артилеристи ЗСУ розповіла про роботу з польськими самохідними артилерійськими установками, раніше вони працювали на радянських "гіацинтах".

Артилеристи однієї з військових частини ОК "Північ", які воюють на фронті змінили 2С5 "Гіацинт" на САУ "Краб". Результат не змусив довго чекати. Про це у телеграм-каналі Оперативний ЗСУ.

САУ Краб. Фото: скриншот Youtube

Воїни ЗСУ оперативно виїжджають на позицію, оперативно відстрілюють та ховаються так швидко, що ворог не встигає помітити звідки по них "прилетіло". Цілі "Краба", польської гаубиці 155 калібру — ворожі РСЗО, які без перестанку ведуть нищівний вогонь з ранку до вечора.

САУ Краб. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Оператор "Краба" розповідає, що ціль він отримує від командування, вводить її у арту, де кожна гармата налаштовується на задані координати. Краб може дістати росіян на відстані 30 км, реактивні снаряди стріляють далі, до 40 км.

За словами воїнів, щоб привести САУ Краб у бойове положення достатньо 30 секунд.

Можна їхати, отримувати цілі і одразу їх відпрацьовувати, підготовка займає час натискання на кнопку.

Оператор САУ Краб. Фото: скриншот Youtube

Боєць ЗСУ розповідає, що на радянських артсистемах, влучання було з 5-6 пострілу, а для цієї машини достатньо два-три снаряди, щоб дістати до цілі.

Також військові зазначають, автоматична система набагато більш зручна та набагато більш захищена ніж стара радянська техніка, де є імовірність легко отримати поранення під час обстрілів.

САУ Краб. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, ми писали, що у Курській області рф вірять в ЗСУ та наближають нашу перемогу: камаз із "гарматним м'ясом" не доїхав до фронту.

Як повідомляв "Знай.ua" російська армія за місяць не змогла просунутися ні на йоту, коли чекати перелому та звільнення.

Також "Знай.ua" інформував, що чиновники з Кремля скучили за яхтами в Європі, і намагаються домовитися про кінець війни.