Правозахисниця та засновниця фонду "Русь сідящая" Ольга Романова повідомила про плани Пригожина залучити на війну 50 тисяч зеків.

У інтерв'ю вона зазначила, що за різними оцінками, в Україні вже воюють до трьох тисяч російських засуджених, а понад двох сотень уже загинули.Пригожин об'їжджає не лише колонії від Мурманська до Адигеї, а й слідчі ізолятори в Підмосков'ї. Кримінальні справи призупиняють, а зеків вербують у військо.

Колонія в рф. Фото: скриншот Youtube

Романова зазначає, що засудженим не варто "вестися на обіцянки великих грошей та зняття судимості".

Гарантій тут немає жодних, а загинути можна не лише від українського снаряда, а й кулі в потилицю, випущену вагнерівцями. - впевнена Романова.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Вона вже знає випадки, коли були серйозні проблеми з виплатами за участь у війні, та її організація "вибиванням грошей" займатися не планую.

Колонія в рф. Фото: скриншот Youtube

За даними ФСВП, на 1 липня у виправних колоніях та СІЗО утримувалися 426 тисяч повнолітніх чоловіків, включаючи іноземців, інвалідів та старих людей. Виходить, що Пригожина потенційно цікавить кожен восьмий засуджений російський.

Нагадаємо, ми писали, що Невзоров розповів, як путінські війська із СІЗО готові померти за диктатора та пральну машинку.

Як повідомляв "Знай.ua" російські загарбники скаржаться на ставлення командування як до бидла: відпустка тепер лише на папірцях.

Також "Знай.ua" інформував, що кримінальний авторитет Гріша Московський звернувся до зеків, яких вербують на війну з Україною: "Будете бл*д*ми".