Агент російського ФСБ намагався встановити спеціальні "жучки" в кулуарах Верховної Ради України. Усі спроби дестабілізувати країну були розкриті.

Про це стало відомо завдяки новій заяві та роботі Служби безпеки України. Саме завдяки їхнім співробітникам вдалося зупинити всю цю агресію.

Спікер СБУ Артем Дехтяренко зазначив, що контррозвідка відомства вчасно викрила факт вербування спецслужбами Росії співробітника підрозділами забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України.

До цього його схилив співробітник російської спецслужби під час поїздки до тимчасово анексованого Кримського півострова. Сталося це ще до початку повномасштабної війни Росії проти України.

"За вказівкою свого російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їхній персональний склад, зміст офіційних та неформальних розмов. Крім того, він отримав завдання вивчити можливість встановлення спеціальних технічних засобів негласного збору інформації в залах та кулуарах ", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

СБУ. Фото: скриншот Youtube

Наразі в рамках кримінального провадження за статтею 111 Кримінального кодексу України розпочалися слідчі дії, які й визначать майбутнє потенційного зрадника. Його можуть судити за статтею "Державна зрада".

Нагадаємо, що Юрій Романенко розповів, для чого путін надіслав Ердогана до Зеленського: розпач Кремля було видно навіть у Львові

Раніше повідомлялося, що окупанти перетворили навчальний заклад Мелітополя на бордель - що пропонують за вступ до вузу

Також ЗСУ збираються дотиснути окупантів у Херсоні: довго росіяни не протягнуть