Фахівці Держатомрегулювання України наочно показали, як далеко пошириться радіаційна хмара у разі аварії на Запорізькій АЕС. Саме цим загрожують російські окупанти з моменту захоплення станції.

Окупанти вже неодноразово погрожували влаштувати провокації на Запорізькій АЕС, тому фахівці та військові готуються до будь-яких результатів і вже прогнозують наслідки такої катастрофи. Росія, напевно, підозрює, що у разі підриву постраждають і її області, і звіт держатомрегулювання це підтверджує.

Запорізька АЕС, фото із вільних джерел

Радіація, відповідно до напряму вітру на понеділок, 29 серпня 2022 року, накриє частину півдня України та південно-західні регіони росії. У разі аварії на одному з енергоблоків ЗАЕС хмара поширення радіації рухатиметься за вітром на південний схід у бік росії.

Радіаційна хмара у разі вибуху на ЗАЕС, дані - Держатомрегулювання

Популярні новини зараз

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Українцям на потенційно небезпечних територіях рекомендують:

  • проведення йодної профілактики та обмеження перебування на відкритій місцевості;
  • провести герметизацію приміщень (вікон, дверей), відключити кондиціонери, вентилятори, закрити вентиляційні продухи, димарі тощо;
  • запровадити спеціальні режими роботи шкіл та дитячих садків, організувати санітарні бар'єри на входах у приміщення, що включають зняття верхнього одягу та перевзуття.

Раніше ми писали про те, що робити у разі підриву ЗАЕС окупантами: кандидат хімічних наук Гліб Репіч назвав кроки порятунку

Як повідомляв Знай.ua, Подоляк закликав МАГАТЕ та ООН змусити окупантів залишити ЗАЕС після нещодавніх обстрілів: "Чудом не злетіла у повітря"

Також портал Знай.ua писав, що на територію Запорізької АЕС зайшло 500 російських солдатів: окупанти "засіяли" всі вибухівкою