Сполучені Штати Америки могли передати Україні спеціальне озброєння для контрнаступу. Завдяки оперативній допомозі партнерів це можливо.

Про це пише СNN із посиланням на представника Білого дому.

Справа в тому, що адміністрація Джо Байдена у Вашингтоні останні кілька місяців відправляли українським захисникам озброєння, яке може найближчим часом відіграти вирішальну роль у контрнаступі. Зокрема йдеться про південні напрямки.

Поставки озброєння, скріншот: Youtube

Чиновник вирішив залишитись анонімним. Озброєння довелося просити українській владі і робити спеціальну відмітку, що все це піде саме на контрнаступ, а не для оборони чи ведення боїв на інших ділянках. Американці виконали ці запити, і було надано додаткову кількість боєприпасів, артилерії та Javelin. Все це йшло разом із пакетами допомоги, які реалізовувалися останні два літні місяці.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Ці пакети були загальновідомі, але на той час не було відомо, що вони розроблені частково для забезпечення контрнаступу, який зараз триває", - пише видання.

ЗСУ. Фото: скрін youtube

Міністр оборони США Ллойд Остін та генерал Марк Міллі постійно були на зв'язку з українськими колегами, і все для того, щоб підібрати найефективніше озброєння для боротьби з росіянами. Сподіваємось, що його результати ми зможемо побачити вже найближчим часом.

Нагадаємо, що робочий тиждень розпочався з добрих новин - українські захисники прорвали першу лінію оборони поблизу Херсона, і зараз продовжують бої на багатьох ділянках. Все робиться в режимі максимального дотримання тиші, тому інформація практично не надходить звідти.

Поставки зброї, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що в німецькому МЗС згадали про провальну ілюзію путіна щодо України

Раніше повідомлялося, що збільшення чисельності армії Росії не допоможе путіну досягти успіху у війні проти України, - ГУР

Також коли і чим закінчиться війна в Україні? Таролог Роман Шептицький попередив про складні 3-5 років