Стало відомо про те, що на звільнених територіях у Харківській області було затримано викладачів. Їм загрожує термін, а обмінювати не збираються.

Про це повідомила віце-прем’єр України Ірина Верещук.

Як відомо, зараз в Україні триває контрнаступ. Наші захисники звільняють наші території від російського зла і знаходять там безліч сюрпризів.

Цього разу на звільнених територіях було затримано російських вчителів, які приїхали викладати у захоплені школи. Їх судитимуть за кримінальною статтею про порушення законів та звичаїв війни.

Ірина Верещук, фото: скріншот із відео

Популярні новини зараз

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Вони скоїли злочин проти нашої держави. Ми багато разів попереджали російських громадян, які погодилися приїхати на територію України та здійснювати тут заборонену законом діяльність", - заявила Ірина Верещук.

Тепер суд має призначити затриманим вчителям запобіжний захід, їм може загрожувати термін від 8 до 12 років позбавлення волі. Жодних більше подробиць про затриманих немає.

Таке ж покарання можуть понести і українські вчителі, які погодилися викладати за російською програмою. Їх судитимуть за спеціальною статтею.

Вчителі, скріншот: YouTube

"Там серйозні терміни покарання, і я ще раз закликаю всіх педагогів на тимчасово окупованих територіях: у жодному разі не йти на співпрацю з ворогом та окупантом, якнайшвидше евакуюватися і тим самим зберегти своє життя та здоров'я", - продовжила Ірина Верещук.

Школа, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що терорист стрільців-гіркін знову вангує: ЗСУ просуваються до Маріуполя

Раніше повідомлялося, що жителі Придністров'я розчарувалися у Росії, і більше не хочуть воювати: звільняються навіть контрактники

Також окупант тікає з України хто на чому, педалі горять: у хід йде все - вкрадені автомобілі та велосипеди з порізаними шинами