Стало відомо, що мобілізовані росіяни почали дзвонити на гарячу лінію, а також ставити питання про добровільну здачу в полон. Небагато мислення в них ще залишилося.

Про це повідомив речник ГУР МО України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Чоловік зазначає, що за останній тиждень вони отримали величезну кількість питань від росіян щодо того, як можна швидко і без шкоди для життя здатися в полон. Вони почали усвідомлювати, що диктатор путін посилає їх просто вмирати в Україні, а боротися не хочуть. Адже легше здатися в полон.

Вручення повісток. Фото: скриншот YouTube

"Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян або навіть від тих, хто ще не мобілізований. Дзвонять і кажуть: "У разі, якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися?", - сказав Андрій Юсов.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Про те, що у росіян вкрай низька мотивація, відомо вже давно. І це не дивно, тому що вони не знають, за що і заради чого борються. По телевізору постійно розповідають казки про нацистів та фашистів, які тут мешкають, але після приїзду вони не можуть повірити, що їм стільки років брехали.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Також, низький моральний стан буде через те, що вони дізнаються про всю потужність роботи Збройних сил України, і шансів на виживання практично немає. Вони вже почали записуватись у черзі до нотаріусів, щоб оформлювати довіреності та заповіти.

А це лише перший тиждень часткової мобілізації, який, швидше за все, пройде відразу в кілька хвиль.

Полонені росіяни. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що бомжатні виглядають краще: як ставляться до мобілізованих росіян .

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі залякують дезертирів: обіцяють "плюшки" від Росії і вимагають повернутися до частини

Також, у Якутії будують цілі схеми щодо ухилення від мобілізації: ламають техніку та перекривають дороги у селища, щоб не воювати