Стало відомо про те, як росіяни почали використовувати Білорусь проти війни в Україні. Диктатор путін так і не зміг умовити колегу ввести війська, і тому користується ним інакше.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни ( ISW ).

Справа в тому, що Кремль зараз може використати додаткові сили в Білорусі, і все для того, щоб зафіксувати ЗСУ під Києвом, тим самим послабити їхнє угруповання на інших ділянках фронту.

Білорусь, фото: Motolko

На думку Кремля, це сильно може перешкодити контрнаступу українських захисників, де росіяни щодня втрачають території.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Ось, наприклад, 10 жовтня вони завдали по всій країні масованого ракетного удару відразу по 20 містах України. У тому числі постраждала навіть столиця, де не було вибухів понад три місяці. Путін назвав усе це ударом на терористичний акт на Кримському мосту.

Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео

Націоналістичний табір давно вимагав помститися за цей випадок, але також вимагали відправити у відставку Міністра оборони Сергія Шойгу. Однак, на минулому засіданні Радбезу він все ж таки був присутній, що може свідчити про те, що путін зупинився на задоволенні лише однієї з вимог воєнної громадськості.

Білоруси ж не ризикнуть напасти на Україну зі своєї території. Навіть після заяв самопроголошеного президента Олександра Лукашенка щодо розгортання Регіонального угруповання військ Союзної держави.

Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube

Кремль тим часом може використати додаткові сили в Білорусі для того, щоб перегнати українських захисників під Київ, і тим самим не допустити їх перекидання до інших місць для участі у контрнаступі.

Нагадаємо, що путін призначив нового командувача війною, який не славиться добродушністю: хто насправді генерал Суровікін

Раніше повідомлялося, що у Лукашенка плачуться через замінований кордон з Україною та зруйновані мости: не розуміють, що трапилося

Також експерт Олександр Коваленко негайно зажадав від Заходу далекобійних ракет ATACMS.