Вороги почали запускати крилаті ракети з Ростовської області, тож часу зреагувати на тривогу стало менше.

Українців попередив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону. Він також пояснив, що тепер часу на роздуми в українців стало ще менше, після запуску крилатої ракети слід одразу спускатися у бомбосховище.

Атака з Ростовської обалсті. Фото: скриншот Telegram

Ракета летить зі швидкістю 900 км/год, і якщо вона запущена з регіону Каспійського моря, то у Повітряних сил є більше часу на реакцію, а у людей – щоб спуститися в укриття. Тепер їх запускають з Ростова-на-Дону. Відтак, відстань менша і часу теж менше - заявив Ігнат.

Поки ракети летіли з Каспію була більша можливість відреагувати Повітряним силам. Так само більше часу і людям спуститись в укриття.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Атака з Ростовської обалсті. Фото: скриншот Telegram

"Зараз рф атакує з Ростовської області стратегічними бомбардувальниками Ту-95 і Ту-160. Там вони мають 6 літаків кожен може нести 8-12 ракет під крилами", - уточнив речник.

Крім того, ворог атакує не лише з моря "Калібрами", але й балістичними ракетами з північних регіонів. Зараз головною метою агресора є об’єкти критичної енергетичної інфраструктури України.

Атака з Ростовської обалсті. Фото: скриншот Telegram

Нагадаємо, ми писали, що в Україні готують потужну відповідь іранським "Шахідам", показавши нову розробку: "Так треба, повірте".

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни більше не хочуть жити: у Кремлі наказали заблокувати сайт зі здачі окупантів в український полон.

Також "Знай.ua" інформував, що Путін повністю повторює безсилля Гітлера наприкінці Другої світової — польський депутат про атаку Києва.