В Ірані вже починається внутрішній розкол через передачу місцевих безпілотників-камікадзе російським злочинцям. Багато хто незадоволений таким рішенням.

Про це повідомляє портал The Guardian.

Справа в тому, що всередині країни вкрай незадоволені постачанням дронів-камікадзе для країни-агресора, через що там почав назрівати внутрішній конфлікт. Громадські особи навіть почали відкрито виступати проти цього. Зокрема, йдеться про консерваторів, які закликають відкрито до підтримки відносин з Україною.

Лідери Ірану та Росії, скріншот: YouTube

Йдеться зокрема про священнослужителів та редактора іранської газети Масіха Мохаджері, який порадив Росії дотримуватися міжнародних норм, і заборонити використовувати іранське озброєння у цій війні.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Чому ви не заявили Росії після початку війни в Україні, що вона не має права використовувати іранські безпілотники у війні в Україні? Більше того, чому ви відкрито не засудили Росію за розв'язання війни і чому не доклали подвоєних зусиль для посередництва між двома сторонами, щоб покласти край цій лихій війні?", - звернувся він до глави МЗС Ірану Хосейна Аміра Абдоллахіяна.

Російський безпілотник, фото: вільне джерело

Також, за словами священнослужителя, Іран ще має небагато часу для того, щоб змінити свою позицію на користь України. Все, що відбувається зараз нібито суперечить зовнішній політиці Ірану.

Крім того, чоловік одразу зазначив, що Іран зобов'язаний провести переговори з обома сторонами, сформувати посередницький комітет і переконати їх погодитися на припинення вогню та війни в принципі.

"У перші дні початку війни Тегеран міг би оголосити Москві, що вона не має права використовувати безпілотники, надані Іраном, у війні в Україні", - підсумував він.

Збитий безпілотник "Shahed-136 ". Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що російська агресія змусила піти на відчайдушний крок: Польща планує створити найсильнішу армію на континенті

Раніше повідомлялося, що в ЄС знову гальмують вступ України до "сім'ї", і на це є стратегічна причина

Також окупант не зміг загинути в Україні з першого разу: з кулею в голові повернувся на другу спробу