Чорноморський флот остаточно втратив свій сенс. Після крайніх атак, в яких звинуватили Україну, він зовсім перестав виходити в море.

Про це повідомляє OSINT-фахівець із морського озброєння Ейч Ай Саттон.

Декілька тижнів тому Чорноморський флот був знову атакований, і частина кораблів виявилися пошкодженими. Кремль традиційно звинуватив у цьому Україну, після чого була масована ракетна атака на всі мирні міста.

Чорноморський флот, фото: covershores

Незважаючи на таку помсту, вони злякалися і перестали виводити свої кораблі в море, бо бояться залишитися без залишків свого флоту.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще
"Це було немислимо всього кілька тижнів тому, жодних російських військових кораблів, які патрулюють за межами порту, не видно. Обидва фрегати класу "Адмірал Григорович" знаходяться в бухті",

– пише експерт.

Нагадаємо, що атака на кораблі відбулася 29 жовтня у місті Севастополь, яке вже 8 років перебуває під російською окупацією.

Чорноморський флот, скріншот: YouTube

Губернатор міста Михайло Развозжаєв зазначив, що у ній взяли участь дев'ять повітряних дронів та сім морських. Було пошкоджено чотири військові кораблі, включаючи чорноморський флагман фрегат "Адмірал Макаров", морський тральщик "Іван Голубець", а також бономережне загородження в бухті Південна.

Примітно, що посилити тепер свій флот Росія не зможе, адже цьому перешкоджає Туреччина від початку повномасштабної війни, не пропускаючи військові кораблі в акваторію. Тому можна сміливо сказати, що тепер Чорноморський флот несе нам ще меншу загрозу, адже там від нього залишилося мало чого.

"Той факт, що кораблі цього флоту пошкоджені Україною, і він втратив майже всі військово-морські сили, свідчить про відсутність у Росії таких базових можливостей, як захист портів, розвідка та точна оцінка можливостей противника",

– каже відставний офіцер ВСМ Туреччини.

Чорноморський флот, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що в Ірані розпочався розкол через підтримку російських терористів: хочуть зробити правильний вибір

Раніше повідомлялося, що ворог готується до відступу з Херсона, звично звинувачуючи всіх, крім себе

Також Олексій Резніков заявив про "часткову мобілізацію" в Україні, але не все так просто