Білорусь вже навряд чи зможуть вторгнутися на територію України. План путіна провалився ще до того, як почалася його реалізація.

Саме так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) і опублікували нові дані у своєму щоденному звіті.

На сьогоднішній день можна з упевненістю сказати про те, що ймовірність вторгнення білорусів на територію України не сягає навіть п'яти відсотків.

Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео

Олександр Лукашенко чудово розуміє, що вторгнення в Україну ще сильніше послабить його режим, і утримати владу в руках уже не вдасться.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

"Лукашенко покладався на підрозділи білоруських збройних сил на додаток до білоруських служб безпеки для придушення протестів проти його правління у 2020 та 2021 роках. Напрямок значної частини цього апарату безпеки на війну в Україні, швидше за все, залишить Лукашенка відкритим для нових заворушень та опору. Лукашенко також, ймовірно, усвідомлює, що вторгнення в Україну підірве його авторитет як лідера суверенної країни, оскільки очевидно, що зусилля Росії щодо встановлення повного контролю над Білоруссю увінчалися успіхом", – йдеться у звіті.

ЗС Білорусі, скріншот: YouTube

У найгіршому випадку це вторгнення змусить Україну на якийсь час відволікти сили та техніку з лінії фронту, проте хід війни це зовсім не змінить. Лукашенко розуміє це, але путін продовжує тиснути.

Нагадаємо, що "друга армія світу" гине в Україні, одягнена в іграшкову амуніцію.

Раніше повідомлялося, що у США відкрито порівняли росію з терористами з ІДІЛ: через замінування Україна ще не скоро стане безпечною.

Також, війна в Україні може завершитися після однієї умови