Колишній директор ЦРУ, генерал армії США у відставці Девід Петреус після нещодавнього візиту до Києва, де він зустрічався з українськими захисниками, позитивно оцінив перспективи контрнаступу ЗСУ.

В інтерв'ю The Washington Post американський воєначальник зазначив, що перед українцями стоїть дуже важливе і складне завдання, на початковому етапі якого не вдасться уникнути втрат, проте ЗСУ досягнуть значних проривів і зроблять більше, ніж прогнозують аналітики.

"Вони наступають на підготовлені оборонні позиції, що добре підтримуються артилерією. А на війні оборона завжди має перевагу над наступом", - підкреслив Петреус.

ЗСУ. Фото Генштаб

Генерал також визнав, що українські захисники не мають переваг у повітрі, оскільки перші американські винищувачі F-16 прибудуть в Україну не раніше осені. Втім, росіяни також не володіють цим.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

ВСУ чекають важкі бої на початковому етапі наступу, але Петреус впевнений, що незабаром ситуація полегшає. До того ж російські сили не мають достатніх резервів, щоб прикрити фронт, тому вразливі місця однозначно будуть, тим більше що українці забезпечені підтримкою Заходу.

"Я вірю, що українське командування організує вражаючі загальновійськові операції", - заявив колишній директор ЦРУ.

Колишній глава ЦРУ Девід Петреус, кадр з відео

Раніше ми писали про те, що поки російські окупанти розганяють "перемогу", ЗСУ ефективно працюють за кадром: СтратКом пояснив, що відбувається на фронті

Як повідомляв Знай.ua, Лукашенко готував вторгнення до України: чому диктатор не зміг реалізувати план