Безглуздий "державний переворот" на росії закінчився пшиком, чим жителі боліт ще раз довели своє вміння протестувати.

Призвідника Євгена Пригожина путін пробачив за всіма статтями кримінального кодексу ( у тому числі і за вбивство пілотів) і відправив до Білорусі. Звичайно ж українців одразу почали залякувати можливим наступом угруповання "Вагнер" із земель Лукашенка. То навіщо білоруському диктатору може знадобитися кухар путіна Пригожин?

євген пригожин, скріншот: Telegram

В Інституті вивчення війни заявили про те, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, планує використовувати ПВК "Вагнер" для маневру, щоб збалансувати кампанію Кремля з поглинання Білорусі та створення союзної держави з росією.

Якщо розповідь Лукашенка про переговори з Пригожиним вірна, це демонструє, що він "політично підкований актор, здатний впливати у вищих ешелонах російської політики" .

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

"Лукашенко втрутився як посередник, ймовірно, частково для того, щоб дати зрозуміти путіну та іншим високопоставленим кремлівським чиновникам, що Москва не повинна жартувати з Лукашенком і що Лукашенко здатний успішно та незалежно діяти в російській політиці", - йдеться у повідомленні .

Лукашенко на врученні генеральських погонів

Також наголошується, що Лукашенко, ймовірно, планує встановити жорсткий контроль над силами ПВК "Вагнер", які прямують до Білорусі.

Він також заявив, що у Білорусі не будуть відкриті центри вербування, схожі на існуючі в росії для вагнерівців. Однак він дозволить білорусам і, можливо, громадянам інших країн приєднуватися до ПВК "Вагнер" у Білорусі.

Крім того, Лукашенко заявив, що вагнерівці мають більше підготовки, ніж білоруські військові, і що його армія могла б скористатися багатим бойовим досвідом ПВК "Вагнер".

"Вагнерівці". Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Лукашенко врятував Фірташа від екстрадиції до США: отримав від Білорусі дипломатичну посаду.

Раніше ми повідомляли про терміновий виступ Лукашенка: погрози із Заходу та підготовка до війни.