На початку повномашстабної війни в Україні багато говорили про можливі переговори з диктатором володимиром путіним.

Нині ж весь народ та президент Зеленський проти будь-яких переговорів до моменту повернення України до кордонів 1991 року. Але різні експерти продовжують висувати свої теорії щодо мирного завершення війни і навіть більше, припускають, яким чином Захід схилить до цього Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський, фото: Офіс президента України

Для Заходу є двома різними проблемами залучення Володимира Зеленського та Володимира Путіна до можливих "мирних переговорів".

Про це пише Картер Малкасян, історик, завідувач кафедри оборонного аналізу Військово-морської аспірантури, ексрадник американського військового командування в Афганістані у статті Foreign Affairs.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

"Щоб умовити Зеленського на компроміс, Вашингтон та європейські держави мають із ним тісно консультуватися під час вироблення формату переговорів, а також забезпечити його представникам центральну роль на переговорах. Що ще важливіше, їм слід прив'язати повоєнну допомогу Україні до готовності останньої піти на поступки" , - сказав він.

Володимир Зеленський, фото Знай.ua

Автор зазначає, що Києву напевно захочеться гарантії безпеки як частина такої угоди. Малкосян констатує, що набагато менше існує варіантів подолати ще одну перешкоду: володимира путіна.

"Його впертість може стати непереборною. У США та країн НАТО немає надійних важелів впливу на путіна, якщо він дійсно не зважає на втрати на війні... Вашингтон і союзники мають обмежений доступ до Росії і надто слабке розуміння внутрішньополітичних процесів у цій країні, щоб гарантувати успіх. Надії на усунення путіна від влади здаються ще туманнішими", - пише експерт.

Володимир Путін, кадр із зустрічі з матерями

Нагадаємо, що британський військовий втік із НАТО , щоб допомогти Україні на війні: його мама росіянка.

Раніше ми повідомляли, що переговори Зеленського та путіна можуть бути у вересні: таролог розповіла про перемогу України у війні.