Багато українців усвідомили, що очікували надто багато від контрнаступу ЗСУ і насправді, повернення територій, окупованих рф йде не так швидко, як усім мріялося.

Зокрема, це обумовлено тим, що російські окупанти дуже щедро мінують землі, а ЗСУ займаються розмінуванням вручну, що суттєво заощаджує просування. Але й у купі негативу є позитивні нюанси – окупанти таки відступають під тиском ЗСУ. Про це повідомляє видання The New York Times.

ЗСУ. Фото Генштаб

Російська армія почала відчувати серйозні проблеми з логістикою, постачанням боєприпасів та персоналом. У статті наголошується, що українці вирішили змінити тактику, зосередивши основні зусилля на виснаженні загарбників артилерією та далекобійними ракетами замість того, щоб штурмувати мінні поля під вогнем ворога. Крім того, ЗСУ поступово нарощують свої сили на півдні, де друга хвиля військових, які готувалися на Заході, починає проводити атаки, щоб пробити оборонні позиції росіян.

Водночас видання зазначає, що перші результати нової тактики були неоднозначними, вони ще не досягли масштабних досягнень, які характеризували їхні успіхи в Херсоні та Харківській області восени, незважаючи на те, що ЗСУ відвоювали кілька сіл.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Херсон

Майкл Кофман, який нещодавно побував на передовий старший науковий співробітник Фонду Карнегі за міжнародний світ, заявив, що "сам контрнаступ не провалився, але він затягнеться на кілька місяців до осені".

Крім того, ЗСУ почали збільшувати свої сили минулого тижня, коли війська почали розчищати шляхи через російські оборонні споруди та почали виснажувати ворога та його артилерію. Один із західних чиновників на правах анонімності заявив, що російська армія вже перенапружена, загарбники мають проблеми з логістикою, постачанням, персоналом і озброєнням. Генерал Бридлав погодився і висловив сподівання, що контрнаступ ЗСУ поставить росіян у невигідне становище.

Російські окупанти, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що Віктор Андрусів пояснив, коли скінчиться війна: від чого все залежить.

Раніше повідомляли, що військові просять припинити годувати українців позитивом про війну.