Королева краси українська снайперка на прізвисько "Жанна д'Арк" також була названа російськими ЗМІ "карателем" за її надто успішну роботу з путінських військ.

31-річна Євгенія, яка зараз доглядає свою тримісячну дитину, розповіла, як її трясло всім тілом, коли вона вперше зрозуміла, що повинна когось убити. Однак тепер вона холоднокровний стрілець, який не вагається.

"Якщо чоловік вагається, робити укол чи ні, жінка ніколи не буде. Можливо, саме тому народжують жінки, а не чоловіки" , - сказала вона ВВС, тримаючи на руках свою дитину.

Євгенія Емеральд працювала в ювелірному бізнесі до того, як Росія вторглася до України. Вона пов'язала себе узами шлюбу з людиною, з якою познайомилася на початку вторгнення, Євгеном Стипанюком, у харківському лісі у жовтні 2022 року. 31-річна красуня пройшла військову підготовку, коли росія вторглася до Криму у 2014 році, але повністю приєдналася до армії минулого року, коли путін повернувся.

"Я прийшла до свого командира і запитала його: "Що я можу зробити найкраще?" Він сказав: "Ти будеш снайпером"" , - сказала вона.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Вона описала "особисте пекло", коли побачила, як її куля потрапила в ціль.

"Тому що ви можете бачити, що відбувається. Ви можете бачити попадання в ціль. Це особисте пекло для кожного, хто бачить це в [снайперський] приціл" , - пояснила вона.

Євгенія Емеральд, фото: @emerald.evgeniya

Євгенія також розповіла, як її тіло тремтіло, коли вона вперше зрозуміла, що їй доведеться закінчити з колишнім життям.

"Протягом 30 секунд мене трясло - все моє тіло - і я не могла це зупинити. Це усвідомлення того, що зараз ти зробиш щось, що стане точкою неповернення, - сказала вона. - Але не ми прийшли до них з війною. Вони прийшли до нас."

Незважаючи на свої початкові побоювання, Євгенія стала корисним членом її бригади, але, як і раніше, стикалася з початковим сексистським ставленням.

В одному випадку солдат-чоловік сказав їй повернутися на кухню. Вона пояснила: "Коли я тільки вступила до спецназу, до мене підійшов один із бійців і сказав: "Дівчино, що ви тут робите? Ідіть варіть борщ. Тоді мені було так прикро, що я подумала: "Ти що, жартуєш? Я можу бути на кухні, але можу і нокаутувати тебе". "

Нагадаємо, що Віктор Андрусів пояснив , коли скінчиться війна: від чого все залежить.

Раніше повідомляли, що військові просять припинити годувати українців позитивом про війну.