Речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, розповів чи варто восени очікувати масованих ракетних обстрілів.

За його словами російські військові можуть збільшити кількість та інтенсивність ракетами й дронами вже восени.

Юрій Ігнат. Фото: скрін youtube

Минулої осені росія використала величезний арсенал ракет для обстрілу України. У російських військових були значні запаси високоточних та далекобійних ракет. За період осені та зими по Україні було випущено близько 1500 ракет та дронів. Частина з них влучила в об'єкти енергетичної структури. Через це в Україні виник дефіцит електроенергії та почалися віялові відключення електроенергії по всім областям країни.

Ракети рф. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Оскільки у росії вже немає такого запасу ракет, як минулої осені, то збільшення ракетних обстрілів малоймовірне, проте ризик залишається. Окрім ракет росіяни можуть використовувати й іранські дрони-камікадзе. Саме ними були атаковані підстанції та деякі об'єкти енергетики. Якщо дрон потрапляє у вразливе місце, то може заподіяти великої шкоди.

Ігнат зазначив, що й Україна використала серйозний ресурс зброї й виникла потреба збільшення її кількості. Зараз Україна очікує нових систем і нових додаткових ракет - маються на увазі зенітні керовані ракети, від своїх союзників.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, у ЗСУ заявили, що росія не обстрілюватиме Україну ракетами цієї зими: "Взимку битимуть..."

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Білорусь не запускала ракети по Україні: командир полку Калиновського заявив про маніпуляцію росії

Також, наш портал інформував, українців обстрілюють власними ракетам: "Віддали за газові борги"