В Україні тривають повномасштабна війна, військовий стан та загальна мобілізація — процеси, які безпосередньо пов'язані між собою.

На вулицях, пляжах, блокпостах чоловікам продовжують видавати повістки з необхідністю з'явитися до ТЦК та СП для уточнення особистих даних та проходження медкомісії.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Наразі бізнесмен, волонтер Юрій Сапронов, на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, поділився доволі неприємною статистикою.

Він одразу заявив, що зараз навколо нас витає дуже багато інформації — неправдивої, нахабної і, все-таки, статистичної. Цього разу він звернувся за даними Євростату, який опублікував офіційні цифри зареєстрованих біженців з України. З країни, під час війни, втекло понад 4 мільйони людей. Через це Сапронов відразу ж замислився щодо того, які гроші змушені витрачати європейські країни на наших громадян.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

"46,6% жінки, 34,4% діти (до 18 років), 19,0% чоловіки. До жінок і дітей немає питань. Мене бентежить 19% чоловіків. Це 773,8 тисяч чоловік. . Невже всі 60+ або інваліди 1 і 2 груп?", - Запитує він.

Ще рік тому бізнесмен мав дискусію з одним із лідерів громадської думки Харкова... який поїхав за кордон, хоч і приїжджав до Львова кілька разів, нібито допомагаючи воїнам ЗСУ грошима. Однак цього у публічному просторі не показують.

Європа, фото: Знай.ua

Навіть військові заявляють, що подібна допомога їм не потрібна. Люди, бізнесмени, активні діячі мають залишатися на місцях. Тому після перемоги Сапронов обов'язково назве кілька прізвищ тих, хто втік та не повернувся.

Нагадаємо, землю в Криму і по 10 тисяч доларів: полковник ЗСУ сказав, як держава має мотивувати бійців

Як повідомляв "Знай.ua", спочатку штраф, потім відстрочка? Список документів, які потрібні українцям під час зустрічі з військкомом

Знай.ua писав, чи варто українцям побоюватися "масових повісток": юристи пояснили, в чому суть