Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв попередив, що ймовірність повторного наступу російських окупантів на Київ все ще існує. Зокрема, загроза висить над столицею ще з початку вторгнення росії.

Однак на даний момент немає конкретних свідчень того, що вагнерівці, які перебувають у Білорусі, зроблять це, зазначив Сергій Наєв в інтерв'ю "РБК Україна". Наєв також наголосив, що все залежить від рішень верхівки російської влади.

"Вагнерівці". Фото: скрін youtube

"Повторний наступ на Київ ніхто ніколи не відкидав. Ми розуміємо, що ворожі наміри залежать тільки від рішень вищого політичного керівництва РФ. Тож, з огляду на зазначене, така ймовірність існує, але станом на зараз вона не підкріплена силами та засобами. Але це не означає, що надалі вона не може статися", - сказав він.

Наразі українська розвідка робить усе можливе, щоб не допустити успішних ворожих дій. Зокрема, фахівці постійно моніторять ситуацію, а отримана інформація надходить до керівництва ЗСУ. Також бійці розвивають свої вміння, щоб у разі наступу росіян зуміти відстояти столицю.

"З огляду на те, що ворог може вчинити це у майбутньому – до цієї роботи ми залучаємо і голів ОВА, і інші складові сили оборони та безпеки", - констатував генерал.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Нагадаємо, Росія може вдатися до масованих ракетних атак: Повітряні сили зробили попередження

Раніше ми писали про те, що важливіше F16 і Атакамс: ізраїльський доброволець розповів, що Україна має просити у союзників

Як повідомляв Знай.ua, у Зеленського розповіли про повернення ядерного статусу України: зброя надає НАТО