Китай допомагає росії гелікоптерами, безпілотниками, оптичними прицілами та металами, які використовуються в обороні.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Президенти Росії та Китаю, скріншот: YouTube

За даними видання, з 24 лютого минулого року та до першого кварталу цього року, російські компанії, зокрема й ті, що перебувають під санкціями, беруть участь у виробництві ракетних установок, бронетехніки і стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч поставок із Китаю.

Такі товари класифікуються як товари подвійного призначення, тобто мають і цивільне призначення, що дозволяє Китаю обходити міжнародні санкції і стверджувати, що він веде лише легальну торгівлю з росією.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Китайський президент, фото: скріншот з відео

Цього року товарообіг між Китаєм і Росією перевищить 200 мільярдів доларів.

Одна китайська компанія відправила 1000 безпілотників до Росії за два місяці до війни, згідно з даними, зібраними дослідницькою організацією Molfar Global, що працює на основі відкритих джерел. Ця фірма, Shantou Honghu Plastics, на своєму веб-сайті та в соціальних мережах описує себе як оптовий продавець дитячих іграшок.

Безпілотники були відправлені російській фірмі "Самсон", яка також описує себе як оптовий продавець ігор та іграшок і, схоже, є фіктивною компанією, оскільки, згідно з державним реєстром компаній, її статутний капітал становить лише 10 000 рублів.

Китайські дрони для рф. Фото: Youtube

Також, через чотири дні після початку війни в Україні, китайська компанія Hems999 поставила два вертольоти. Інша китайська фірма, Tianjin Huarong Aviation, з початку війни передала Росії чотири вертольоти Airbus.

З початку 2022 року до першого кварталу цього року китайські фірми також відправили оптичні приціли більш ніж 50 російським компаніям.

Також у виданні зазначають, що компанія Yiwu Wojie Optics Instrument поставила більшість оптичних прицілів - близько 2 500 - російській фірмі ЦЕК, яка раніше вже постачала подібні товари і прилади нічного бачення Міністерству внутрішніх справ росії.

Автомат АК-74М. Фото скріншот з Youtube

У 2022 році Китай експортував до росії виробів з титанових сплавів на 18 мільйонів доларів, що майже вдвічі більше, ніж роком раніше.

Легкі і жароміцні титанові сплави є ключовим матеріалом для виробництва військових літаків і зброї.

Китайські компанії також направили поставки магнієвих сплавів на "Туполєв", який будує і допомагає обслуговувати бомбардувальники дальнього радіусу дії, такі як Ту-95 і Ту-160М, які були використані для атак крилатими ракетами на Україну.

Нагадаємо, що окупанти можуть готувати масований ракетний обстріл: коли чекати на удар.

Раніше ми повідомляли, що у ЗСУ не виключають наступу на Київ: "Ворог може зробити це".

Також стало відомо, що російські окупанти порушили протирадіаційний бар'єр на ЗАЕС: у Держатомрегулювання розповіли про наслідки.