Під час окупації українських міст дітей масово вивозили до росії, проте за даними видання The Wall Street Journal зараз понад 2000 з них перебувають у білорусі. Їх розподілили по спеціальних таборах.

За інформацією журналістів, дітей було доставлено до Мінська через залізницю, а потім їх доправили до таборів на автобусах футбольної команди "Шахтар Солігорськ", яка належить генеральному директору "Білоруськалія" Івану Головатому.

Депортація українців. Фото: Facebook

Головатий керує державною компанією, яка займається видобутком калійних добрив. Вона входить до списку санкцій США та ЄС, а також є найбільшим платником податків білорусі.

Видання повідомляє, що з весни 2022 року компанія активно вивозила дітей із України. На це було витрачено мільйони доларів. За даними, сім груп по 310 українських дітей у кожній потрапили до табору в Дубраві, де вони нібито "займаються спортом та покращують здоров'я", як стверджують офіційні ворожі джерела.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Військові рф та білорусі, фото GettyImagеs

Загалом табір прийняв 1050 дітей віком до 15 років із Донбасу. Водночас, пропагандисти стверджують, що дітей, у тому числі 200 сиріт, вивезли з 15 окупованих міст.

Раніше ми писали про те, що Китай в обхід санкцій постачає росії безпілотники, гелікоптери та метал для зброї: оборот понад 200 млрд доларів

Як повідомляв Знай.ua, запасу ракет не залишилося? У ГУР розповіли про складнощі росіян після атак: "Одразу випускають Україною"

Також портал Знай.ua писав, що російські окупанти порушили протирадіаційний бар'єр на ЗАЕС: у Держатомрегулювання розповіли про наслідки