Китай допомогає росії окопуватися на українських територіях. Піднебесна постачає окупантам екскаватори та іншу техніку, яку вони використовують для риття траншей та укріплення на окупованих територіях.

Про це пише видання Wall Street Journal.

Президенти Росії та Китаю, скріншот: YouTube

За 2023 рік обсяг торгівлі Китаю з росією зріс на 36% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 134 млрд доларів.

Популярні новини зараз

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Піднебесна постачає росії товари, які використовуються у військових цілях, зокрема це мікрочипи екскаваторів для риття траншей.

Видання пише про те, що рівно рік тому російський імпорт китайської землерийної техніки почав різко зростати.

Окопи, фото: Facebook

За перші сім місяців року Китай продав росії майже вдвічі більше фронтальних навантажувачів і більш ніж втричі більше екскаваторів, ніж за той же період роком раніше.

За словами старшого наукового співробітника Атлантичної ради Джозефа Вебстера, це свідчить про те, що росія використовує деякі з них для зведення укріплювальних споруд у війні проти України.

Окоп. Фото: скрін youtube

"Китайські компанії уможливили будівництво російських укріплень в Україні. Це не збіг, саме рік тому російські війська дійсно почали окопуватися, коли вони почали відступати", - заявив він.

Раніше ми писали про те, що Китай в обхід санкцій постачає росії безпілотники, гелікоптери та метал для зброї: оборот понад 200 млрд доларів

Як повідомляв Знай.ua, запасу ракет не залишилося? У ГУР розповіли про складнощі росіян після атак: "Одразу випускають Україною"

Також портал Знай.ua писав, що російські окупанти порушили протирадіаційний бар'єр на ЗАЕС: у Держатомрегулювання розповіли про наслідки