Політолог та головний редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко вважає, що Україні слід зосередити свої зусилля на централізованому та масштабованому виробництві дронів, оскільки війна з використанням цих безпілотників стає все більш актуальною та серйозною.

Він зазначає, що Росія вже вклала значні ресурси у розвиток власного виробництва дронів, і коли вони активно запустять ці виробництва, це може негативно вплинути на Україну. За його словами, існуючі системи ППО, такі як Patriot, NASAMS і Hawk, можуть бути недостатніми для ефективного відстою від атак дронів, які стають все більш поширеними та масовими.

"Це в умовах війни дронів, яка стає все очевиднішою і виразнішою. ​​А росіяни розгортають величезні виробництва у себе. Коли вони запустять ці виробництва дронів, у Татарстані і не тільки, нам буде дуже погано. Нам ніяких Patriot, NASAMS і Hawk не вистачить для того, щоб відбивати ці удари дронів, які стають дедалі частішими та масовішими. Україна, якщо програє війну дронов, програє війну", - сказав аналітик.

Романенко наголошує на необхідності створення єдиного органу, відповідального за виробництво дронів в Україні. Це може бути агентство з дронів під президентом, яке спеціалізуватиметься виключно на розробці та виробництві цих технологій. Такий крок дозволить здійснювати довгострокове планування та забезпечить можливості масштабування виробництва безпілотників та зниження їхньої вартості.

Важливим елементом є вибір досвідченого керівника цього органу, який має знати, як ефективно масштабувати провадження та відповідати безпосередньо перед президентом.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще