Війна триває вже десятий рік, повномасштабна її фаза — понад 600 днів від 24 лютого 2022 року.

Спочатку всі були змушені залишити свої будинки в Донецькій, Луганській областях та на півострові Крим... невдовзі втекли з Києва, Харкова, Сум, Чернігова та багатьох інших міст. Мільйони жінок, дітей та пенсіонерів виїхали з країни. Частина чоловіків евакуювалася до західних регіонів, решта залишилася на місцях або взяла до рук зброю. А зараз експерти заявляють, що Україна невдовзі може перетворитися на Монголію... а все через існуючий ризик, нібито життя в нашій країні фокусуватиметься навколо кількох великих міст, де в основному й будуть люди, але довкола буде пустище без людського ресурсу.

Українці. Фото: скрін youtube

Ця ситуація може виявитися реальною, якщо економіка продовжуватиме падіння, а українці, які опинилися за кордоном, не захочуть повертатися додому. Ті громадяни, які зараз сидять у Європі чи на інших континентах, захочуть гарантій безпеки, бо існує страх через реакцію суспільства щодо того, що вони вирішили виїхати, а не залишитися.

Чоловіки ж, які виїхали незаконним шляхом, боятимуться кримінальної відповідальності та переслідування. В Інституті демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАНУ заявляють, що, згідно з прогнозами, життя буде сконцентровано навколо Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Харкова та Донецька. Ці міста відіграватимуть ключову роль у повоєнному розвитку України.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Українці. Фото: скрін youtube

"Звичайно, є загроза, що певні території України через війну можуть перетворитися на пустку і стати безлюдними, це цілком імовірно. Наприклад, окремі райони Чернігівської та Сумської областей, там схожі процеси відбувалися і до війни. А також регіони на сході та півдні, де зараз ведуться активні бойові дії", - заявляє заступник директора з наукової роботи.

Він додає, що все одно існує ймовірність, що якщо території будуть придатними для ведення сільського господарства тощо, то підприємці можуть вести там діяльність і своїми діями повертати життя в регіони.

Нагадаємо, голова ГУР Буданов особисто змусив 19 окупантів здатися в полон: як йому це вдалося

Як повідомляв "Знай.ua", українців попередили про небезпеку: росія накопичує ракети для масованого удару

Знай.ua писав, воїн ЗСУ зателефонував окупантам на завод, зіткнувшись з проблемою в трофейному танку - і вони йому допомогли