Іран, один із головних союзників росії, провів модернізацію дронів-камікадзе Shahed-136. Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону розповів, чи атакували ними вже українські міста та як вони ускладнюють роботу ППО.

Оновлена ​​модель "шахедів" може не видавати сильного гулу завдяки тому, що Іран встановив турбореактивний двигун. Втім, Ігнат не може сказати точно, чи вони вже залітали в простір України.

"Можливо і залітали. Тут немає нічого дивного, що будь-які БПЛА ударного або іншого типу будуть модернізовані. Модернізація проводиться безпосередньо під час війни і тут немає нічого дивного", - сказав речник ЗС ЗСУ.

Юрій Ігнат. Фото: скрін відео

Також Ігнат зазначив, що безпілотники випробовують у бойових умовах, бачать у реальному протиповітряному бою його слабкі та сильні місця та вдосконалять. Проте шум, за його словами, не відіграє головної ролі. Головне - радіолокаційна помітність дронів.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"Тобто, чи зможуть його зафіксувати наші радіолокаційні станції та передати цю інформацію вчасно для знищення. Тому використовуються також і композитні матеріали для виготовлення фюзеляжу. Він стає менш помітним і це ускладнює роботу ППО. Але ми теж отримуємо певну техніку від заходу, яка може більш чітко виявляти повітряні цілі. Це непогано робить радар IRIS-T, який бачить найменшу ціль", - додав Ігнат.

Іранські дрони, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, Україна стане європейською Монголією? Чому через війну все може перетворитися на пустку

Раніше ми писали про те, що окупанти могли "розконсервувати" техніку 30-х років для штурму Авдіївки - іноземці в це не вірять

Як повідомляв Знай.ua, голова ГУР Буданов особисто змусив 19 окупантів здатися в полон: як йому це вдалося