Повномасштабна війна триває вже понад 620 днів — російські окупанти лізуть і лізуть, воїни ЗСУ ліквідували вже понад 300 тисяч військових супротивників, але їх ще багато.

Крім того, вони мають достатній запас ракет і дронів, щоб тероризувати нас протягом тривалого часу. Проте наша промисловість також не стоїть на місці. Зараз Герман Сметанін — гендиректор "Укроборонпрому" — дав велике інтерв'ю розповівши про українські розробки. Зокрема про аналоги іранських "шахедів" з нашого боку.

"Shahed-136", скріншот: Youtube

Йому згадали слова попереднього керівництва "Укроборонпрому" про розробку дрону-камікадзе, здатного літати на тисячу кілометрів. Додавши, що прототип нібито вже успішно використовувався.

— Скажіть, чи робиться цей безпілотник серійно?

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

— Виробляється. Зокрема у кооперації з іноземними партнерами. Де саме я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають та вибухають, а Сили оборони замовляють.

У нього запитали, чи ці дрони є аналогом "шахеда", на що він відповів, що ні. Це інша модель. Хоча в розробці є і "мопед", який все ж таки не літає настільки далеко.

Shahed-136. Фото: Youtube

Наприкінці у Германа Сметаніна поцікавилися, чи освоїла Україна виробництво FPV-дронів, які зараз є основним інструментом проти окупантів, знищуючи техніку вартість у кілька десятків разів дорожче за безпілотник.

"FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їх розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями з виробництва їх моделей", - додав він.

Нагадаємо, школяр прийшов просити при владі гроші на ЗСУ замість бруківки: його тато загинув за кілька днів

Як повідомляв "Знай.ua", підвішували за ноги, били струмом і ґвалтували жінок: парамедик шокував подробицями перебування у полоні.

Знай.ua писав, у Повітряних силах пояснили атаки "безшумними" дронами: у чому головна проблема