На окупованих територіях залишилося багато українців, яких росіяни мобілізують на війну. Більше того, псевдовлада навіть сформувала "військкомати" для призову громадян. Про це розповіли у Центрі національного спротиву.

Прихована мобілізація продовжується у південних регіонах. Щоб прискорити процес, окупанти створили так звані військкомати, а також примусово видають українцям російські паспорти.

"Наразі в регіоні триває прихована мобілізація, коли повістки вручають під час отримання паспорта рф. Проте з відбудовою мережі “військкоматів” масштаби мобілізації збільшаться", - повідомили в ЦНС.

Російські окупанти, скріншот: YouTube

У відомстві зазначили, що російський ворог, закликаючи на війну мешканців окупованих територій, свідомо порушує міжнародне право, однак у ЦНС обіцяють, що такі дії матимуть наслідки.
Також у Центрі національного опору раніше розповідали, що окупаційна влада знищує унікальний херсонський заповідник "Асканія-Нова", викрадаючи тварин до краснодарського "Сафарі-парку". Знову ж таки, це є злочином, за який росіян одного разу обов'язково покарають.

Раніше ми писали про те, що "Дронів потрібно багато": глава "Укроборонпрому" розкрив деталі про український "шахед" та інших безпілотників

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Путін може поставити свічку за упокій своєї кар'єри: експерт розповів, чому диктатор не зможе навіть "програти красиво"

Також портал Знай.ua писав, що у Повітряних силах пояснили атаки "безшумними" дронами: у чому головна проблема