У ніч на 25 липня була здійснена спроба атаки двома швидкісними безпілотними катерами на патрульний корабель Чорноморського флоту "Сергій Котов".

Прес-служба Міноборони РФ повідомила, що корабель патрулював акваторію Чорного моря на відстані 370 км на південний захід від Севастополя.

Традиційно оборонне відомство країни-агресора звинуватило в атаці Збройні сили України. У повідомленні йдеться, що атака на російський військовий корабель була невдалою.

повідомлення російських телеграм-каналів

"Цієї ночі Збройними силами України була здійснена невдала спроба атакувати двома морськими швидкісними керованими безпілотними катерами патрульний корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Зазначається, що обидва дистанційно керованих катери нібито були знищені вогнем зі штатного озброєння російського корабля. Об'єкти були вражені на відстані 1000 та 800 метрів, уточнили в Міноборони.

"Постраждалих немає. Корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту продовжує виконання поставлених завдань", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на момент публікації українські офіційні джерела не коментували подію.

Корабель проєкту 22160

"Сергій Котов" — модульний патрульний корабель проєкту 22160. Це один із найновіших кораблів у військово-морському флоті РФ. Він був спущений на воду у 2021 році і став четвертим кораблем у серії, поповнивши ряди Чорноморського флоту Росії.

корабель Сергій Котов

Повне водовиміщення – 1800 тонн, екіпаж складається з 28 осіб, автономність плавання становить до 60 діб.