З'явилася інформація, що Вищий антикорупційний суд України задовольнив черговий позов Мін'юсту України про застосування санкцій та стягнув у дохід держави великий морозильний рибальський траулер "Бухта Соколовська". Оціночна вартість якого становить близько 1 млрд грн.

Про це стало відомо завдяки інформації від заступника міністра юстиції Інни Багатих.

Також на цю новину встигли відреагувати блогери каналу "Всі ходи записані" у Telegram.

Публікація "Всі ходи записано", скріншот: Telegram

"Судно належало путінському олігарху Олександру Верховському, який добудовував його в Миколаєві і хотів “заховати” у 2023 році, переоформивши на підконтрольну компанію в Приморському краї. Верховський у Росії відповідає за рибний промисел і розпил державного бюджету на Курильських островах, за що його називають остров'янином", - пишуть блогери.

Популярні новини зараз

Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Показати ще

"Бухта Соколовська", фото: Facebook

Наголошується, що траулер знаходиться на контрольованій Україною території. Опосередковано він належав Верховському Олександру Григоровичу, російському підприємцю, який у період із 2012 по 2017 роки був членом Ради федерації федеральних зборів РФ, де представляв законодавчий орган державної влади Сахалінської області.

"Бухта Соколовська", фото: Facebook

Як член Ради Федерації, 2014 року він проголосував за введення Збройних сил РФ на територію України. На початку 2023 року заявив про підтримку повномасштабного вторгнення.

"Радію, бо ще один актив осіб, які підтримують агресію, переходить у дохід держави Україна. Чекаємо на апеляцію — 5 днів, а далі ФДМ готуватиме актив до продажу, гроші від якого наповнять держбюджет", — написала Багатих.

"Тому справедливо, що активи росіян - заводи з виробництва газобетону - перейшли у власність нашої держави і будуть продані, а кошти спрямовані на відновлення збитків, завданих війною Росії проти України", - додала вона.

Відомо, що 26 травня 2023 року суд наклав арешт на судно за назвою Бухта Соколовська. Наголошувалося, що рибальський промисел, яким займається Верховським, дає бізнесмену можливість регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ.

До повномасштабного вторгнення російське промислове судно знаходилося на стадії добудови на суднобудівному заводі в Миколаєві. Щоб уникнути санкцій, бенефіціарний власник судна вирішив оформити його на одну з контрольованих компаній, розташовану в Приморському краї РФ. На даний момент судно було передано до управління АРМА.

Нагадаємо, на третій рік війни в Росії наклали арешт на "горілчані" активи, які раніше тримав виробник "Хортиці" Черняк.

Раніше повідомлялося, фінансові махінації або зв'язки з агресором: фінмоніторинг заблокував рахунки онлайн-казино VBet.

Також, криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами.