У контексті тривалої повномасштабної війни біля нашої країни особливу увагу привертає питання виробничих потужностей окупантів, зокрема у сфері ракетного озброєння.

За інформацією, наданою представником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрієм Юсовим під час інтерв'ю, РФ продовжує підтримувати стабільне виробництво ракет.

Ракета "Циркон" / фото: скріншот Youtube

За твердженням Юсова, російська оборонна промисловість уже протягом року працює на максимумі своїх виробничих можливостей.

Це свідчить про те, що країна-агресор не лише не зменшує темпи виробництва, а й намагається утримувати їх на стабільно високому рівні.

Популярні новини зараз

З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Показати ще

Особливо напруженою залишається ситуація у Харківській області. Незважаючи на те, що українським військовим вдалося зупинити масштабний наступ оккупантів у цьому напрямку, ситуація в регіоні все ще характеризується складною. Юсов підкреслив, що хоча глобальний задум російського командування із захоплення Харківщини не вдався, загроза залишається актуальною.

Балістична ракета, скріншот: YouTube

Така ситуація вимагає від українського військового керівництва постійної пильності та готовності до різних сценаріїв розвитку подій. Необхідність протистояти як ракетним ударам, так і наземним операціям ворога з різних напрямків, створює додаткове навантаження на оборонні можливості України.

Нагадаємо, F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших пілотів: як їм потрібно буде літати

Як повідомляв "Знай.uа", ЗСУ під Києвом готувалися воювати "по-чеченськи": один із захисників України розкрив правду

Знай.uа писав, українцям підказали, коли відкриється "другий фронт" у Чечні: не вистачає головного