Окупація залишила глибокий слід на Мелітополі, вплинувши не лише на місто, а й на його мешканців. Українка, яка повернулася доглядати за лежачою бабусею, порівняла Мелітополь, що змінився за 2,5 роки, окупації з Північною Кореєю.

Одним із "здобутків" окупаційної влади стало запровадження муніципального транспорту, повідомляє РІА-Південь. Хоча великі автобуси склали конкуренцію маршруткам, вони часто порожні, особливо вдень.

Мелітополь сьогодні / фото: РІА-Південь

"Помітила таку деталь: спілкуються між собою, як правило, не місцеві. Деякі навіть ввічливі. А ось наші – місцеві, здебільшого мовчать. Люди стали замкнутими. І цей відбиток туги дуже видає на особах місцевих", – ділиться вона.

Центральні вулиці Мелітополя тепер рясніють новими магазинами та кафе. Наприклад, колишнє кафе "Яблунька" стало "Нуром". Назви часто відбивають російський вплив: аптеки "Неболейка" та "Здравушка" або магазин кальянів "Нешкідлива звичка".

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Показати ще

Мелітополь сьогодні / фото: РІА-Південь

Мелітополь сьогодні / фото: РІА-Південь

Мелітополь сьогодні / фото: РІА-Південь

Колишні українські вітрини все ще можна знайти, але вони губляться на тлі нових "алкоточок" та пивних закладів.

Мелітопольчанку особливо вразили високі ціни та черги. Пенсіонери, які сподівалися на безкоштовне лікування за російськими страховками, розчаровані – у державних клініках немає лікарів, а приватні вимагають великих грошей.

"Є відчуття, що навіть пенсіонери, які так страждали за "совком", уже втомилися від того, що відбувається у Мелітополі. Тому що є велика проблема з медициною – лікарів немає... У державних клініках немає професіоналів. А приватні не працюють із І платити там доводиться божевільні гроші. Наприклад, УЗД черевної порожнини 2500 рублів. Ще й черга. До речі, черги – це взагалі окрема тема. Вони тут усюди. Тим, хто пожив за кордоном і в Україні, а потім повернувся до Мелітополя, це впадає у вічі насамперед", – зазначає вона.

Хоча влітку місто здається жвавим, є відчуття, що життя в окупованому Мелітополі стоїть на паузі, і всі чекають на зміни, включаючи прихильників "російського світу".

Мелітополь сьогодні / фото: РІА-Південь

Нагадаємо, біля країни вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучико: він розчарований у всіх нас

Раніше ми писали про те, що про купанти під виглядом ремонту перетворюють квартири Маріуполя на звалище: українка показала правду

Крім того, Знай.ua повідомляв, що про купанти мають намір знести будинок батьків Джамали в Криму: "Ми тобі закриємо рот"