У Малі знову неспокійно: північні туарегські повстанці заявили, що за два дні запеклих боїв біля кордону з Алжиром вони змогли знищити та поранити десятки солдатів та найманців банди "Вагнера". Росіяни намагалися повернути під контроль місто Тінзаутен.

Угруповання "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD) у своїй заяві заявило, що в ході битв у прикордонному місті Тінзауатен, 25 та 26 липня, вони захопили бронетехніку, вантажівки та автоцистерни.

Туареги – "сині люди Сахари" або кочове африканське плем'я, яке понад 100 років б'ється за незалежність, а з 2012 року – проти уряду малійської хунти.

Туареги / фото: Daily Herald

У соцмережах з'явилися відео, на яких можна побачити тіла кількох білих чоловіків та малійських солдатів, розкидані поруч із знищеними транспортними засобами.

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Донецький бізнесмен Денис Шумаков розтинає Києвом з величезним кортежем на номерах прикриття

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

За даними армії, вони вбили близько 20 повстанців та знищили кілька транспортних засобів.

Представник коаліції CSP-DPA, яка виступає за незалежність, Мохамед Ельмаулуд Рамадан повідомив, що дводенна битва вирувала на околиці села Тінзаватен, і повстанцям вдалося повністю розгромити колону малийської армії та російських найманців.

ПВК "Вагнер" / фото: Х

Нагадаємо, що у травні 2021 року в Малі стався великий переворот, після чого політика країни різко змінила напрямок. Військові заарештували тимчасового президента Ба Н'Дау та прем'єр-міністра Моктара Уана, і відправили їх на армійську базу Каті поряд зі столицею, Бамако.

Замість міжнародної допомоги під керівництвом Франції, Малі почала покладатися на росію. Того ж року росія погодилася на запит Малі та відправила своїх найманців.

З того часу російські найманці не лише навчають місцевих військових, а й беруть активну участь у боях проти місцевих африканських угруповань.

Нагадаємо, у Hamster Kombat виросли "російські вуха": кому "тапають" гроші українські гравці

Раніше ми писали про те, що росіяни відрізають геніталії українським священикам, а з гранатометів розстрілюють куполи: "Це було пекло"

Крім того, Знай.ua повідомляв, іспанці розстріляли туристів із водних пістолетів: "Повертайтесь додому"