Kyiv Post отримав кілька ексклюзивних відео та фото, на яких видно продовження спецоперації бійців підрозділів Головного управління розвідки зі знищення російських військ у Сирії.

Як стверджують джерела Kyiv Post у спецслужбі, група «Хімік» наприкінці липня 2024 року завдала чергового комплексного удару по позиціях окупаційних військ РФ у Сирії.

На цей раз метою атаки стала військова техніка росіян на окупованому ними аеродромі Кувейрес, розташованому на схід від Алеппо.

На оприлюднених відеозаписах видно головні епізоди атаки: спочатку знищується російський рухомий комплекс РЕБ, а потім дрони атакують російські військові об'єкти на аеродромі. Повідомляється, що удару було завдано наступного дня після зустрічі президента Росії Володимира Путіна з президентом Сирії Башаром Асадом у середу, 24 липня.

Цей аеродром контролюється росіянами та використовується у військових цілях з 2015 року.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Показати ще

Співрозмовник Kyiv Post в українській розвідці розповідає, що цей об'єкт серед іншого використовувався також для тренування та відправлення іноземних найманців на війну в Україну.

Що роблять українські спецназівці у Сирії?

Втручання Росії в Сирію в 2015 році, спочатку спрямоване на підтримку режиму президента Асада під час громадянської війни, спричинило постійне розгортання тисяч російських військових.

Восени минулого року Москва перекинула частину військ та техніки із Сирії на поле бою в Україні, що потенційно зробило їхні війська в Сирії більш уразливими до атак України в регіоні.

Водночас, з огляду на тривалу присутність у регіоні, росіяни створили численні центри рекрутингу для вербування сирійських найманців для війни в Україні.

Вербування найманців здійснюється під наглядом «Центру примирення протиборчих сторін та управління переміщенням біженців» на авіабази Хмейм, яку зайняла Росія.

Там найманцям видають російські паспорти, а потім включають до Збройних сил РФ.

ГУР знищує ворога у будь-якій точці світу, де б вони не знаходилися.

У травні 2023 року начальник ГУР Кирило Буданов пообіцяв «знищувати російських військових злочинців у будь-якій точці світу, де б вони не знаходилися».

Окрім Сирії, українські спецназівці ГУР продовжують полювання на прокремлівських найманців ППК «Вагнера» у Судані та інших частинах Африканського континенту.

Нагадаємо, Росія готує нові обстріли: все майже готове до удару

Раніше ми писали про те, що Олексій Буряченко розповів, чи є майбутнє у сьогоднішнього НАТО

Крім того, Знай.ua повідомляв, Крим повернуть із "підпільною" зброєю, а путіна приберуть: езотерик розповіла, як далі піде війна