Український еколог Володимир Борейко розповів про екологічні злочини, які вчиняє росія в Україні, називаючи це екоцидом. Він сказав, що війна знищує величезні території та цілі міста, що має катастрофічні наслідки для навколишнього середовища.
Деякі з них, наприклад, кислотні дощі, неможливо зупинити. Борейко також звернув увагу на вилив у річку Сіверський Донець пального та розлив гасу на аеродромах, що забруднює ґрунт та підземні води, і ці проблеми важко виправити.

Військовозобов'язаний

Крім того, Борейко застерігає про загрозу, яку становлять покинуті на полі бою тіла загиблих російських окупантів. Вони можуть викликати спалахи хвороб, таких як чума чи тиф, через гниючі останки, що приваблюють мух і щурів. Це підвищує ризик інфекцій для українських військових.

"Це факт, який показує ставлення шкуродера Путіна до своїх солдатів. Це загрожує захворюваннями: чумою, тифом тощо. Адже збудники нікуди не поділися, живуть, просто для них не створювалися умови. Коли розкидані гниючі трупи людей або тварин, зрозуміло, що відразу з'являються мухи, щури та інше", - наголосив еколог.

Нагадаємо, головне військове кладовище України будуватиме компанія-одноденка: ціль - 1,8 млрд із бюджету

Раніше ми писали про те, що військові можуть заслужити на 15 днів більше відпустки: яким шляхом

Популярні новини зараз

Зима буде без світла: тривожний прогноз

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, пройшли ВЛК, а результати не видають: юрист пояснив, що робити