Навесні 2024 року в ЦРУ вважали, що військова підтримка України з боку західних партнерів допоможе утримувати позиції до кінця 2024 року, а вже на початку 2025 року дозволить перейти в контрнаступ і повернути ініціативу на полі бою.
Розраховували на успішні удари по Чорноморському флоту, але також очікували можливі труднощі, такі як повторення ситуації в Авдіївці. У березні директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що завдяки додатковій допомозі Україна зможе відновити наступальну ініціативу до кінця 2024 року і вестиме переговори з позиції сили.

Захисники України почали контрнаступ. Фотo: Youtube

Водночас, без такої допомоги ймовірність нових важких втрат, як в Авдіївці, зростає. У Німеччині ситуація із військовою підтримкою під загрозою через бюджетні скорочення та політичні зміни, що можуть відбутися після виборів.
Уряд втрачає популярність, а праві й ліві партії закликають до припинення допомоги Україні. Збільшується також напруженість через ймовірну причетність України до вибухів на газопроводах у 2022 році, що може вплинути на подальші рішення німецької влади.

Військова підготовка мобілізованих

Окрім цього, можливе повернення Дональда Трампа на посаду президента США після листопадових виборів може створити додаткові виклики для України.

У відповідь на ці загрози українські Збройні Сили, попри складну ситуацію на фронті, використовують нестандартні тактики, зокрема дії в Курській області, як частину підготовки до можливого контрнаступу у 2024-2025 роках.

Нагадаємо, в Україні з’явиться новий військовий реєстр: хто потрапить під облік і чому це важливо

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Раніше ми писали про те, що міноборони України впроваджує новий спосіб пошуку військовозобов'язаних: суть експерименту

Крім того, Знай.ua повідомляв, як діяти, якщо у вас є відстрочка і бронь від мобілізації: юрист пояснює