Роман Костенко, народний депутат України та полковник СБУ, розповів, що Збройні сили України створили для росії нові труднощі, відкривши фронт у Курській області. Цей район був погано захищений російськими військами, і ЗСУ скористалися цим, щоб розпочати там активні дії.

Костенко сказав, що Україна має кілька варіантів для подальшого розвитку подій. ЗСУ можуть продовжувати наступ, розширюючи свою зону контролю, якщо достатньо резервів і можливостей. Противник намагається підтягнути свої війська, але не може зупинити наступ українців.

Скрін, Facebook ЗСУ

"Варіантів розвитку дій ЗСУ на Курщині може бути декілька. По-перше, ми можемо продовжувати наступ, і це залежить від наших резервів, можливостей, а також від того, як ворог буде перекидати свої резерви. Противник перекидає потроху, але все одно у нього ще немає можливості зупинити фронт. Головне – ми просуваємося, розширюємо плацдарм. Відповідно, перший варіант – ми можемо далі просуватися. Другий варіант – ми стаємо, закопуємося, робимо лінії оборони й тримаємо їх", – сказав Роман.

Головне у цій операції те, що Україна нав'язала свої умови на новому напрямі, показавши, що росія погано підготувалася до захисту своїх кордонів у цьому районі. ЗСУ показали, що можуть не лише захищатися, а й атакувати на російській території, що сильно впливає на перебіг війни та змушує росію шукати нові способи реагувати.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Звільнити окупований Донбас можна лише штурмом

"Нам і розвідка доповідала про захищеність кордонів рф, приблизно такою, якою була на Курщині, – строковики, фсбшники, прикордонники, якісь "зуби дракона" та побудовані лінії оборони, які проривають наші десантники. ми показали головне – що і на тому боці ми будемо діяти так само, вражатимемо і захоплюватимемо там об'єкти. операції ще попереду і вони будуть згубними для рф", – заявив Костенко.

Нагадаємо, мешканці Курська говорять українською і не опираються ВСУ: психолог розповів про "велику стратегію" Путіна

Раніше ми писали про те, що Володимир путін розсмішив росіян "космічними військами" в Курську: "Просять щось серйозніше, ніж АК"

Крім того, Знай.ua повідомляв, скандал з "Охматдитом" може загальмувати відновлення України: наслідки будуть плачевними