Українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях і відмовляються від паспортів російської федерації, зазнають погроз. Їм погрожують внесенням до "реєстру іноземців", що може позбавити їх базових прав як громадян.

Зокрема, без російського паспорта українці не зможуть здійснювати багато повсякденних дій. Наприклад, вони не зможуть керувати автомобілем, користуватися банківськими послугами, реєструвати майно, укладати або розривати шлюби, влаштовувати дітей в дитячі садки або навчальні заклади.

Дитина, сім'я / фото: Pixabay

"За задумом Кремля це має наростити темпи паспортизації населення тимчасово окупованих територій, адже наразі українці продовжують саботувати отримання червоно макулатури ворога” - йдеться у повідомленні ЦНП.

Штаб національного спротиву закликав українців, які вимушено проживають на окупованих територіях, повідомляти про представників окупаційної влади, зацікавлених у видачі паспортів, ворожі бази та склади техніки і боєприпасів.

Популярні новини зараз

Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці

Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Паспорт / фото: Укрінформ

Варто зазначити, що російські окупанти на окупованих територіях вже почали розпродаж майна громадян. Так званий "уряд ЛНР" надав право юридичним особам продавати "незатребуване" майно, тобто майно, відібране в українців.

Раніше ми повідомляли, кадровий голод на тимчасово окупованих територіях України.

Допомога постраждалим від війни, можуть отримати 36 тисяч гривень- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, дитсадки та школи можуть стати новини будинками для ВПО.