У п'ятницю, 8 квітня російські війська завдали удару "Точкою-У" по залізничному вокзалу Краматорська. На цю жахливу подію відреагував президент України Володимир Зеленський.

На своїй сторінці в Instagram Зеленський зазначив, що під час удару потужною ракетою на залізничному вокзалі Краматорська перебували тисячі мирних українців, які очікували евакуації.

Наразі на місці події працюють місцеві рятувальники та правоохоронці. Зараз відомо, що в результаті удару "Точкою-У" загинуло щонайменше 30 осіб.

Скріншот допису Володимира Зеленського

"Близько 30 загиблих, близько 100 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція і рятувальники вже на місці. Російські нелюди не залишають своїх методів. Не маючи сил і сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться", - зазначив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Спочатку багато російських пабліків в соцмережах підтвердили інформацію про удар "Точкою-У" по залізничному вокзалу Краматорська. Проте вже згодом почистили або відредагували пости і звинуватили Україну в ударі по вокзалу.

Скріншот Телеграм


Міноборони росії в ударі по Краматорську звинуватили українські ЗСУ. Як доказ вони наводять той факт, що тактичні ракети "Точка-У", нібито застосовуються тільки українськими збройними силами. Однак, ще в лютому на території Білорусі під час спільних навчань РФ і РБ "Союзна рішучість – 2022" здійснювалися пуски ракет тактичними комплексами "Точка-У".

Скріншот

Також вдалося зняти момент запуску ракет з непідконтрольного Україні Шахтарська. Ймовірно, саме ними було завдано удару по Краматорському вокзалу.

Скріншот

Нагадавши, по Краматорському вокзалу росіяни вдарили касетним Іскандером: десятки загиблих і поранених

Раніше Знай писав, у Росії натякнули, як ставляться до своїх же військових за допомогою сміття можна не платити

Також Знай повідомляв, ізраїльтянин із ЗСУ висміяв бурята-танкіста в жіночих шкарпетках: "приїхав мене, єврея, денацифікувати?"